Ramowy program studiów
Wersja: 3
Informacje ogólne
Wydział |
Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu |
Kierunek studiów |
Sport |
Studia |
II stopnia |
Profil |
Ogólnoakademicki |
Specjalność |
----- |
Nazwa przedmiotu |
Chemia żywności |
Języki w jakich jest i może być realizowany kurs |
j.polski |
Status przedmiotu |
Moduł wyboru specjalności - Specjalność Żywienie i suplementacja w sporcie. |
Wymagania wstępne (lista przedmiotów) |
----- |
Jednostka prowadząca |
Zakład Biologicznych i Medycznych Podstaw Sportu |
Osoba odpowiedzialna za program przedmiotu |
dr inż. A. Broniecka, wykładowca |
Osoba(by) prowadząca(ce) zajęcia |
dr inż. A. Broniecka, wykładowca, |
Cel przedmiotu |
C1 - Zdobywanie wiedzy na temat budowy podstawowych składników odżywczych. |
Opis przedmiotu |
Tematyka przedmiotu dotyczy przedstawienia budowy podstawowych składników |