Ramowy program studiów
Wersja: 3
Informacje ogólne
Wydział |
Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu |
Kierunek studiów |
Turystyka i Rekreacja |
Studia |
II stopnia |
Profil |
Praktyczny |
Specjalność |
----- |
Nazwa przedmiotu |
Profesjonalna obsługa gościa hotelowego |
Języki w jakich jest i może być realizowany kurs |
j.polski |
Status przedmiotu |
Moduł wyboru specjalności - Hotelarstwo |
Wymagania wstępne (lista przedmiotów) |
KTIR_13_II_S_79 - Podstawy hotelarstwa |
Jednostka prowadząca |
Zakład Turystyki |
Osoba odpowiedzialna za program przedmiotu |
dr hab. P. Oleśniewicz, prof. AWF Wrocław |
Osoba(by) prowadząca(ce) zajęcia |
dr hab. P. Oleśniewicz, prof. AWF Wrocław |
Cel przedmiotu |
Celem przedmiotu jest przekazanie studentom niezbędnej wiedzy i umiejętności z
zakresu profesjonalnej
obsługi gościa hotelowego oraz przedstawienie podstawowych zasad kontaktu z
gościem hotelowym,
uwzględniając wyjątkową rolę jakości serwowanych usług, oraz kładzie ono
szczególny nacisk na trudne
sytuacje, jakie spotykają pracowników hoteli podczas codziennej pracy. |
Opis przedmiotu |
Przedmiot realizowany jest na 2 stopniu studiów na kierunku Turystyka i Rekreacja,
na specjalności
Hotelarstwo. W ramach tego przedmiotu studenci biorą udział w ćwiczeniach
grupowych, w trakcie
dyskusji moderowanych zachęcani są do samodzielnego poszukiwania rozwiązań i
dzielenia się własnymi
doświadczeniami. Przedmiot ten kładzie szczególny nacisk na trudne sytuacje, jakie
spotykają pracowników
hoteli podczas codziennej pracy. |