Ramowy program studiów
Wersja: 3
Informacje ogólne
Wydział |
Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu |
Kierunek studiów |
Turystyka i Rekreacja |
Studia |
II stopnia |
Profil |
Praktyczny |
Specjalność |
Hotelarstwo |
Nazwa przedmiotu |
Gastronomia i usługi dodatkowe w hotelu |
Języki w jakich jest i może być realizowany kurs |
j.polski |
Status przedmiotu |
Moduł wyboru specjalności - Hotelarstwo |
Wymagania wstępne (lista przedmiotów) |
KTIR_13_II_S_81 - Funkcjonowanie hoteli - ćwiczenia terenowe, |
Jednostka prowadząca |
Zakład Turystyki |
Osoba odpowiedzialna za program przedmiotu |
dr T. Smolarski, adiunkt |
Osoba(by) prowadząca(ce) zajęcia |
dr T. Smolarski, adiunkt |
Cel przedmiotu |
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z bogatą
ofertą usług gastronomicznych i dodatkowych współczesnego przedsiębiorstwa
hotelarskiego. Studenci poznają zasady i mechanizmy funkcjonowania zakładu
gastronomicznego jako wykwalifikowanej komórki organizacyjnej hotelu, nabędą
wiedzę i umiejętności z zakresu planowania i organizowania konferencji i
spotkań biznesowych, funkcjonowania cateringu hotelowego oraz innych części
usługowych zakładu hotelarskiego. |
Opis przedmiotu |
Przedmiot realizowany jest na 2 stopniu studiów
kierunku Turystyka i Rekreacja, na specjalności Hotelarstwo. W ramach
przedmiotu studenci zapoznają się z funkcjonowaniem pozostałych (poza
noclegowym) usługowych przedsiębiorstwa hotelarskiego, ze szczególnym
uwzględnieniem zakładu gastronomicznego. |