Ramowy program studiów
Wersja: 3
Informacje ogólne
Wydział |
Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu |
Kierunek studiów |
Turystyka i Rekreacja |
Studia |
II stopnia |
Profil |
Praktyczny |
Specjalność |
Hotelarstwo |
Nazwa przedmiotu |
Organizacja i technika pracy w hotelu |
Języki w jakich jest i może być realizowany kurs |
j.polski |
Status przedmiotu |
Moduł wyboru specjalności - Hotelarstwo |
Wymagania wstępne (lista przedmiotów) |
KTIR_12_I_S_55 - Funkcje turystyczne obszarów - pilotaż i przewodnictwo, |
Jednostka prowadząca |
Zakład Turystyki |
Osoba odpowiedzialna za program przedmiotu |
dr T. Smolarski, adiunkt |
Osoba(by) prowadząca(ce) zajęcia |
dr T. Smolarski, adiunkt |
Cel przedmiotu |
Celem przedmiotu jest nabycie przez studentów
zaawansowanej wiedzy i umiejętności do prowadzenia samodzielnej działalności
gospodarczej w zakresie obiektu hotelarskiego lub do kierowania wybraną
komórką organizacyjną przedsiębiorstwa hotelarskiego. |
Opis przedmiotu |
Przedmiot realizowany jest na studiach 2 -go stopnia
na kierunku Turystyka i Rekreacja, specjalność Hotelarstwo. Przedmiot ten
przygotowuje studentów do pełnienia roli kierownika, lidera poszczególnych
jednostek organizacyjnych hotelu. W trakcie tego przedmiotu studenci poznają
zasady organizacji i planowania pracy w działalności hotelarskiej w
najważniejszych pionach funkcjonalnych hotelu. |