środa, 24 lipca 2024 | Portal eORDO Omnis v. 1.116.1.5.61

Portal eORDO Omnis

Niezalogowano
Użytkownik anonimowy
Zaloguj się

AWF we Wrocławiu

Ramowy program studiów

Szczegóły przedmiotu

Wersja: 1

Informacje ogólne


Wydział

Wydział Nauk o Sporcie

Kierunek studiów

Sport

Studia

II stopnia

Profil

---

Specjalność

-----

Nazwa przedmiotu

Podstawy żywienia człowieka


Forma studiów Rok studiów Semestr Suma godzin dydaktycznych Liczba punktów ECTS
Wykłady Ćwiczenia/praktyki
Stacjonarne 1 1 --- --- ---
1 2 --- --- ---
2 3 10.0 30.0 4.0
Suma 10.0 30.0 4.0


Języki w jakich jest i może być realizowany kurs

j.polski

Status przedmiotu

Moduł wyboru specjalności - Specjalność Żywienie i suplementacja w sporcie

Wymagania wstępne (lista przedmiotów)

-----

Jednostka prowadząca

Katedra Biologicznych i Motorycznych Podstaw Sportu

Osoba odpowiedzialna za program przedmiotu

dr inż. A. Zagrodna, adiunkt

Osoba(by) prowadząca(ce) zajęcia

dr inż. A. Broniecka, wykładowca,
dr inż. A. Książek, adiunkt,
prof. dr hab. M. Słowińska-Lisowska, prof. zw.,
dr inż. A. Zagrodna, adiunkt

Cel przedmiotu

C1 - Zapoznanie studentów z wiedzą z zakresu racjonalnego żywienia człowieka zdrowego w zależności od płci, wieku oraz poziomu aktywności fizycznej.

C2 - Promowanie zdrowego żywienia.

C3 - Przekazanie wiedzy z zakresu towaroznawstwa. 



Opis przedmiotu

Przedmiot jest realizowany w formie prezentacji multimedialnych, referatów oraz ćwiczeń komputerowych. Tematyka przedmiotu związana jest z racjonalnym żywieniem człowieka zdrowego w zależności od płci, wieku oraz poziomu aktywności fizycznej. Tematyka przedmiotu także porusza tematy związane z towaroznawstwem żywności.